A PSA márkái külön dönthetnek elektromos jövőjükről

2020.06.14. 12:13

A márka alacsony emissziójú autóiért felelős vezetője némiképp meglepő információkkal szolgált a vállalat villanyosítási programjával kapcsolatban.

11
Fotó: Peugeot / Peugeot

Anne-Lise Richard az Autocarnak arról beszélt, hogy a DS, a Peugeot, a Citroën és a Vauxhall/Opel maga döntheti el, hogy a jövőben a plug-in hibridek vagy a tisztán elektromos autók irányába szeretné terelni a márkát. A technológia végülis adott hozzá, hiszen egész szép számmal vannak már teljesen elektromos, és plug-in hibrid autók is a kínálatban.

Egyelőre azért olyan nagy eltérés nem mutatkozik a portfólióban, hiszen az elmúlt években mindenki szépen kihasználta a technológiák adta lehetőségeket és beillesztette a modellcsaládjába. Richard szerint eltérés a C szegmensben lehet, hiszen valószínű, hogy a Peugeot a 308-assal a tölthető hibrid, míg az egyelőre ismeretlen nevű (talán a C4 Cactus új változatáról lehet szó), hasonló méretű Citroën inkább a teljesen elektromos irányba mozdulhat el.

Richard újra kiemelte, hogy fontolgatják a legkisebb autóik (Peugeot 108, Citroën C1) elektromosítását, de egyelőre nehéz helyzetben vannak az ár/érték-arányt illetően.