Itt a Ferrari akciófilmje Monacóból

2020.06.15. 12:29

Bár az idén elmaradt a Monacói Nagydíj, egy rövid időre így is lezárták a versenypálya nyomvonalát: a Ferrari és Claude Lelouch forgatott filmet az F1-es sztár, Charles Leclerc és egy SF90 Stradale sportkocsi főszereplésével.

Manapság valószínűleg börtönben végezné, aki elvállalná, amit Lelouch 1976-ban Párizsban megcsinált a C'était un rendez-vous forgatásakor. A filmrendező egy felkamerázott autóval – egy Mercedes 450 SEL 6.9-essel – bő nyolc és fél percig száguldozott keresztbe-kasul a francia fővárosban, piros lámpákon át, néha forgalommal szemben, egyes helyeken 200 km/h felett. A filmből legenda lett, nem kis részben azért, mert a vakmerő száguldás alá utólag egy Ferrari sportkocsi hangját keverték.

Nem véletlen, hogy a Ferrari úgy döntött, Lelouch-sal összefogva készít egy modern változatot. Ám Párizsban valószínűleg a karantén idejére sem kaptak volna engedélyt, és az eredeti útvonal biztosítása is egy vagyonba került volna, így ezúttal Monaco lett a helyszín. Itt a város lezárásához elég volt bevenni a filmbe II. Albert herceget, aki mehetett egy kört Leclerc mellett a Ferrariban, persze szigorúan maszkban.

Néhány tempós kör Monacóban így sem adta volna ki a cselekményt – az akciókamerák világában a száguldásról készült felvétel egyébként sem üt már akkorát, mint negyvennégy éve. Alighanem így kerül a képbe a virágárus lány, aki szintén beülhet a közel ezer lóerős Ferrariba, ahol száguldás közben aztán jöhet a romantikus fordulat, a 2020-as év divatjához illően. Nézzék: