Ilyen lesz a Kia legtágasabb modellje

2020.06.18. 14:03

Ha egyszerűen akarnánk megfogalmazni a lényeget, úgy igyekeznek újra eladhatóvá tenni a Carnival egyterűt, hogy jó nagy orrot építenek rá.

carnival skc

Nem a Kia az első gyártó, ahol ezzel próbálkoznak: a Peugeot így tartotta meg a kínálatban a Peugeot 5008-ast, amelynek az első generációja még egyértelműen buszlimuzin volt, viszont a második generációt meredekebb szélvédővel és hosszabb motorházzal már afféle terepjáró-fazonú modellként igyekeznek eladni, követve a divat változását.

A koreaiaknál is hasonlóra készülnek: egy kicsit elrontják az egyterű áramvonalas formáját, hogy megpróbálják ilyen módon vonzóbbá tenni a nagy hétszemélyes modellt. A Kia reklámszakemberei ki is találtak egy új elnevezést erre: a grand utility vehicle, azaz GUV kategóriába sorolták a nagy dobozt.

A célközönség persze ugyanaz marad: a Carnival azok számára készül, akiknek a tágas belső tér az legfontosabb szempontok közé tartozik. A típus Európában valószínűleg nem lesz kapható, úgy tudjuk, elsősorban Észak-Amerikába és Ázsia egyes piacaira szánják.