Megnézték, mennyi a Porsche villanyautójának végsebessége

2020.06.20. 11:52

Ilyen, amikor kihajtják az utolsó elektront is a Porsche Taycanból.

DSF5887
Fotó: Csikós Zsolt / Totalcar

A Porsche első tisztán elektromos autója legdurvább konfigurációjában (Turbo S) 761 lóerős, kétfokozatú váltójával nem csak egyedi a villanyautók között, de sokak szerint a legjobb sprinter is a kategóriájában, hiszen a 100-as sprintet tisztán álló helyzetből 2,8 másodperc alatt futja. A Taycan megjelenésekor a Porsche azt is elmondta, hogy az autó 260 fölötti végsebességre képes, és szerencsére ezt most kipróbálták az AutoTopNL-esek is.

A népszerű végsebesség-kipróbálós csatornának ezúttal nem volt nehéz dolga. A Taycan Turbo S végsebességét hivatalosan 260 km/h-ban limitálta a gyártó, a videón viszont óra szerint 267-et mentek vele. A végsebességet álló helyzetből körülbelül 22 másodperc alatt futja az akkumulátorokkal megpakolt, 2,3 tonnás Porsche.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.