Megszűnhetnek egyes modellek a Jaguar-Land Rovernél

2020.06.21. 07:33

Iparági források szerint az indiai kézben lévő brit autógyártók súlyos megszorításokra kényszerülhetnek, így a kevésbé népszerű modelleknek kiadhatják az útját.

jlr

A Jaguar-Land Rover vezére úgy fogalmazott, hogy némely projektjüket valóban lassítani vagy szüneteltetni kellett, de törölni egyelőre semmit sem töröltek. Adrian Mardell továbbra is bízik abban, hogy 2024-ig a hamarosan érkező, teljesen elektromos Jaguar XJ mellett további kettő teljesen új modellel rukkolhatnak elő.

A két márkát tulajdonló Tata pénzügyi vezetője, PB Balaji nem kívánt sajtóértesülésekre reagálni, hiszen szerinte bárhogy is döntsenek, az maximum 3-4 éves távlatban fog jelentkezni a cégnél. Balaji azt azonban elmondta, hogy néhány hét múlva már látni fogják, hogy a koronavírus pontosan milyen hatással volt a Jaguar-Land Rover csoportra és amennyiben lesz bejelentenivalójuk, azt közlik majd a nyilvánossággal egy későbbi időpontban.

2020 első negyedévét különösen a Jaguar szenvedte meg: egyetlen villanyautójukat, az I-Pace-t leszámítva mindegyik modelljük iránt drasztikusan csökkent a kereslet.