Megújul a Jaguar I-Pace

2020.06.23. 12:25

A Jaguar elektromos modellje visszafogott átdolgozáson esik át, ami több területen jelentős fejlődést hoz a típus számára.

Ilyen a gyorsabb otthoni töltést lehetővé tevő váltóáramú töltő: ez a korábbi 7 helyett 11 kW-os teljesítményű, ami a korábbi 35 helyett 53 km-es hatótáv-növelést tesz lehetővé óránként, így a teljes töltés időigénye a gyári adat szerint 12,75-ről 8,6 órára csökken. Egyenáramú töltés továbbra is 100 kW-tal lehetséges.

Ezen felül az I-Pace is megkapja a Pivi Pro nevű információs rendszert, amelyet eddig csak az új Land Rover Defenderhez kínáltak. Ez egyebek közt távoli frissítési lehetőséget, átdolgozott menürendszert és frissített navigációs szoftvert tartalmaz. A rendszerhez emellett eSIM is jár majd, amellyel lehetőség nyílik fizikai SIM kártya nékül 4G mobilinternet használatára.

Átdolgozták az autó szellőztetőrendszerét is, amely új, az eddiginél hatékonyabb szűrőrendszert kapott. Ez arra is képes, hogy a távolból aktiválva megtisztítsa az autó belső levegőjét az allergiát okozó részecskéktől.

Az átalakításokból kívülről alig látszik valami: csupán néhány új szín és felnimintázat jelezheti, hogy már az új változatot látjuk, már ha ezeket választja a vásárló.