Több mint 40 lopott autót találtak konténerekbe rejtve

2020.06.24. 09:44

A múlt hét folyamán több mint negyven lopott autóra bukkant rá az olasz hatóság, amiket konténerekbe rejtve tároltak egy salernói és taurói kikötőben. A nagy értékű autók megtalálásban még a kanadai hatóságok is segédkeztek, és még éppen időben találtak rá a lopott járművekkel teli konténerekre, ugyanis az olasz kikötőkben csak ideiglenesen tárolták őket, a végső cél Törökország és Líbia lett volna.

stolen-vehicles-recovered-in-italy-2-1024x555

A kanadai hatóságok már jó ideje együtt dolgoztak, ugyanis már tavaly áprilisban gyanússá vált egy 2018-as Audi Q7 exportálása. A Q7 nyomon követése során kiderült, hogy jelenleg nem szállítják, hanem Salerno és Tauro kikötőjében tárolják, de már nem sokáig. Ekkor riasztották az olasz hatóságokat, akik a rajtaütésen jóval több lopott autót találtak, mint amennyit reméltek.

stolen-vehicles-recovered-in-italy-1

Olyan luxusautók is konténerekbe voltak rejtve, mint BMW M6 Cabrio, vagy Mercedes-AMG GLC 43, de sok egyéb Jaguar, Lexus, Land Rover, Honda, Hyundai, illetve Toyota modellt is talált az olasz rendőrség. A kikötőben összesen 30 autót fedeztek fel, melyek összértéke nagyjából 465 millió forint. Másik 10 autót még Kanadából való szállításukkor kaptak el, azok értéke 95 millió forint körül van.

Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, a hatóságok céljai között szerepel az eredeti tulajdonosokhoz visszajuttatni az autókat, és további lopott járműveket találni az eddigi nyomok alapján.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.