Jövőre sem rendeznének Genfi Autószalont

2020.06.30. 09:40

Az idei Genfi Autószalont gyakorlatilag órákkal a megnyitó előtt kellett lemondania a szervezőknek, és azóta is kétséges, hogy a jövőben honnan lesz pénz az esemény megszervezésére. A szervezők most ráadásul azt is bejelentették, hogy 2021-ben sem tartják meg Európa egyetlen, évente megrendezett autószalonját.

gims 19

A GIMS Foundation bejelentése szerint a kiállítók, azaz az autógyárak többsége egy felmérés kapcsán jelezte, hogy kihagyná a 2021-es Genfi Autószalont, inkább egy 2022-es rendezvény iránt érdeklődnének. A gyártók távolmaradásának következményeitől pedig mindennél jobban tart a szervező alapítvány.

„Egy újabb beharangozott, majd lemondott szalon végzetes lenne a számunkra, inkább figyelembe vesszük azt, amit a márkáktól hallunk. Nélkülük ugyanis nincsen show sem... Fontos, hogy a következő alkalom jó legyen, és ne egy csökkentett méretű rendezvény.” – vázolta a halasztás okát a GIMS Foundation igazgatója, Sandro Mesquita.

Korábban felmerült, hogy az alapítvány a 2020-as szalon elmaradásával kiesett bevételeit a Genf kanton által biztosított hitelből pótolja, de ezt a lehetőséget az alapítvány elutasította, mondván, a hitel első részletének határideje 2021 júniusa lenne, ami azt jelentené, hogy mindenképp meg kellene tartani a 2021-es szalont.

Ez a tartományi vezetés számára igen lényeges, mivel a szalon évente nagyjából 200 millió frank bevételt hoz a régiónak a hozzá kapcsolódó eseményeken és a több százezer látogató költésein keresztül.