Citroën C4: a hiányzó részletek

2020.07.01. 11:32

A Citroën már korábban lelőtte a poént a C4 elektromos változatának képeivel, így egy ideje tudjuk, hogy egy ferde hátú SUV-ra bízzák a közepes modell szerepét. Akkor azonban nem fárasztották a közönséget adatokkal, csak annyi derült ki, hogy az elektromos változatba a PSA szabvány villamos hajtását építik.

Ezt a hiányt most pótolták: kiderült, hogy a leköszönő Cactusnál néhány centivel minden irányban nagyobb autó az új C4. A hossza 4,36 méter, a szélessége 1,8 méter, a magassága 1,525 méter, a tengelytávja pedig 2,67 méter lesz. Mindehhez 15,6 centis hasmagasság jár, és 18 hüvelykes felnik. A csomagtér méretét is elárulták: ez 380 literes lesz alaphelyzetben, és 1,25 köbméteres lehajtott hátsó üléstámlákkal.

Az elektromos változaton kívül, ami 350 km-es WLTP hatótávot kínál, 136 lóerős motorral, 150 km/h-s végsebességgel és 9,7 másodperces gyorsulási idővel százig, lesznek hagyományosabb, és várhatóan az eladások szempontjából sokkal lényegesebb változatok is. Érdekes módon ezekről egyelőre csak annyi derült ki, hogy mekkora teljesítményűek lesznek: a háromféle benzines változat 110, 130 és 155 lóerős, a kétféle dízel 110 és 130 lóerős lesz, de hogy a teljesítményszintek mögött mely motorok vannak, azt nem tartották fontosnak nyilvánosságra hozni.

Az árakkal is hasonló a helyzet: egyelőre nem tudni, hogy a C4 mennyire lesz drága termék, pedig nyilván ezen múlik majd, hogy mennyire lehet sikeres.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.