Kezd magához térni a hazai autópiac

2020.07.02. 16:41

A forgalomba helyezések száma júniusban ugyan még elmaradt a tavalyi szinttől, de a különbség egyre kisebb.

DSC03551

Májusban még 54,5%-kal helyeztek forgalomba kevesebb új autót, mint egy évvel korábban, az arány júniusra 23,7%-ra javult. Az abszolút számok is jól mutatják a növekedést: az előző havi 6472 helyett júniusban 10355 autó kapott rendszámot.

A használt autók esetében a javulás még erőteljesebb: itt májusban 38,7%-kal maradtak el a forgalomba helyezések a tavalyi szinttől, míg júniusban már csak 10,3% volt a különbség. A májusi 8907 használt autó helyett 10828-at helyeztek forgalomba az elmúlt hónapban.

Egyelőre nehéz lenne megjósolni, hogy milyen ütemben nő tovább az autók iránti kereslet, valószínű, hogy a járvány kapcsán kialakult nehézségek hosszabb távon is csökkentik a forgalomba helyezések átlagos mennyiségét. A júniusi számok azonban azt tükrözik, hogy a vásárlás, illetve az autóimport elsődleges akadályainak elhárultával, a kijárási és utazási korlátozások megszűnésével a piac ismét az egészséges működés irányába mozdul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.