A Daimler eladná franciaországi gyárát

2020.07.05. 11:22

A Daimler pénteken bejelentette, hogy a tervek szerint tárgyalásokat kezd a franciaországi Hambachban található üzemének eladásáról, ahol évek óta készülnek Smartok.

eb

A német határ térségében fekvő Hambachban 1997 óta működik Daimler-gyár, az üzemben jelenleg 1600 embert foglalkoztatnak. A Smartville-nek is hívott város a váltással nem feltétlenül vesztené el a Smartok gyártását, a Daimler ugyanis úgy akar megállapodni a vevővel, hogy az gyártson tovább gyártson egyes Smartokat Hambachban. A korábbi hírekkel ellentétben még az is lehet, hogy egy kevés termelést hosszú távon mégis Európában hagynak. 2022-ig biztosan.

Egy tavalyi döntés értelmében amúgy a Daimler Kínában fogja készíteni az elektromos Smart modellek következő generációját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.