Ez lehet az amerikai hadsereg következő terepjárója

2020.07.07. 17:09

Magát a tényt, hogy a Polaris az amerikai hadsereg számára fejleszt könnyű terepjárót, már korábban nyilvánosságra hozták, de ez az első alkalom, hogy láthatunk is valamit abból, ami készül.

Az MRZR Alpha kapcsán egyelőre annyi biztos, hogy a hadsereg egyfajta moduláris rendszert igényelt, amelyből két- és négyszemélyes jármű is építhető, és hét eltérő felszereltséggel lehet majd megrendelni. A kémfotókon a négyszemélyes változat látható, amely a polgári RZR Pro XP4 egy továbbgondolt változatának tűnik, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ez mennyire emlékeztet a majdani végleges modellhez.

Az már csak spekuláció, hogy várhatóan itt is az előző, hasonló méretű katonai modell, az MRZR 4 hajtását alkalmazzák: ott egy 875 köbcentis kéthengeres turbódízel motort használtak, amely 88 lóerőt ad le, és emellett állítólag vagy 80%-kal nagyobb hatótávot biztosít, mint a civil változatok benzinmotorjai.

A Polarisnak mindenesetre nem kell elsietnie a fejlesztést: a 109 millió dolláros szerződés teljesítésére hét évük van, és ezt nyilván maximálisan ki is használják majd.