Cupra el-Born: VW ID.3 sportoláshoz öltöztetve

2020.07.08. 16:49

Az el-Born nem újdonság, Seat jelzéssel már tavaly megmutatták, de most készült egy Cupra jelvényes kivitel is, néhány sportos részletmegoldással és nagyobb akkumulátorral.

Nagy változások nem láthatók a Seat változathoz képest a sötétkék-rézvörös festésen, a nagyobb első légbeömlőn, illetve a nagyobb, szintén rezes színű felniken túl. Ugyanakkor a kevéske adat alapján, amit közöltek, valószínű, hogy az MEB platform egy másik változatát használták, a nagyobb, bruttó 82 kWh-s akkumulátorral, amellyel állítólag 500 km-es hatótáv is elérhető.

Azt nem tudni, hogy melyik hajtás-változat kerül a Cuprába, elvben 201 lóerős hátsókerék-hajtású, illetve 306 lóerős összkerék-hajtású kivitel is rendelkezésre áll.

Az el-Born egyébként nem a Seatnál készül majd, hanem a VW ID.3-mal együtt a németországi Zwickauban. A két típus rokonsága az azonos sziluetten is jól látszik, és várhatóan a műszaki tartalomban sem lesz érdemi eltérés. A Seat és Cupra változatok gyártásának beindítását 2021-re ígérik, és elég egyértelműnek tűnik, hogy az utóbbi lesz a drágább és jobban felszerelt kivitel a spanyol nevűek közül.