Videón mutatták meg a legdurvább AMG GT-t

2020.07.10. 16:33

Az új AMG GT Black Series első gyári videója alatt egyelőre csak két adat szerepel: a 12,8 literes fogyasztás és a 292 g/km-es szén-dioxid-kibocsátás. Ám az már most nyilvánvaló, hogy nem ezeket szánják az autó legvonzóbb tulajdonságainak.

Maga a filmecske egy kicsit béna iparikémes-autólopós jelenet, amibe be-be villannak képek a szélcsatorna-tesztelésről és a motor vörösen izzó kipufogóiról. A főhős végül egyszerűen otthagyja a különleges gépet az üldözőinek, majd egy üzenetváltásban leírja, hogy a gép nem evilági. A válasz: dehogynem, Affalterbachban (a település, ahol az AMG főhadiszállása működik) készült.

Egyelőre nem tudni, hogy mekkora teljesítményt sikerült kihozni az AMG biturbó V8-asából. Az eddigi csúcsot az AMG GT 63 4-door jelenti a maga 639 lóerejével, aminél valószínűleg erősebb a Black Series, ám kérdéses, hogy elérhető-e vele a pletykákban szereplő 700 lóerő. Az akadály a hengersorok között elhelyezett két turbófeltöltő,– illetve ezeknek a rettentő hőtermelése lehet, és ezek a videón egy tizedmásodpercre feltűnő kép alapján itt sem kerültek máshova.