Lecserélik a Skoda elnökét és más vezetőktől is megválik a VW-csoport

2020.07.11. 12:57

Tovább folytatódik a 2018-ban megkezdett vezetőváltás a Volkswagen-csoportnál. Ezúttal a Škodának, a Tratonnak és a Volkswagen haszonjármű részlegének lesznek új vezetői.

bernhard-maier-1920x1280

A korábban a BMW-nél és a Porschénál is dolgozó Bernhard Maier távozása a Škoda éléről annak fényében meglepő, hogy öt éves regnálása a cseh márka egyik legjobb időszakát hozta. Maier július végéig dolgozik a Škodánál, utódját csak az augusztusi igazgatótanácsi ülés után jelentik majd be.

Őrségváltás lesz a Volkswagen-csoport teherautós részlegénél, a Tratonnál is. Az MAN és Scania márkákat is magába foglaló cég első embere, Andreas Renschler távozik, aki egyúttal a Tratonnál és a VW-nél betöltött igazgatótanácsi pozícióitól is megválik. Illetve a távozás a Volkswagen közleménye szerint közös megegyezéssel történik, de a váltás pontos indokát itt sem részletezi a vállalat. Renschler utódja az a Matthias Gründler lesz, aki 2018-ig a Traton pénzügyi vezetője volt.

Nem marad érintetlenül a csoport haszonjármű részlege sem. Az üzletág eddigi vezetője, Thomas Sedran lejjebb kerül a ranglétrán és a haszonjárművek és műszaki eszközök menedzseléséért, illetve a részleg stratégiai fejlesztéséért fog feleléni. Sedran utódja az MAN eddig HR és Ipari kapcsolatokért felelős vezetője, Dr Carsten Intra lesz.

A dízelbotrány óta, de különösen az utóbbi években feltűnően nagy a mozgolódás a Volkswagen-csoport élén. A közelmúltban távozott a Seat elnöke, júniusban pedig a Volkswagennél is új vezetőt neveztek ki.