84 év gyártás után búcsúzik a Morgan acélváza

2020.07.12. 10:15

Egy hosszú, 1936 óta tartó időszaknak lett vége a Morgan Motor Company-nál. A klasszikus felépítésű és kinézetű autókat építő brit manufaktúránál elkészült az utolsó acélvázas autó.

last-steel-chassis-morgan 100751141 h

Az acél létravázas alap még a két világháború között, 1936-ban debütált a Morgannél. Az addig háromkerekűeket gyártó Morgan akkor jött ki a 4-4 nevű modellel, ami az első négykerekű négyhengeresük volt. A következő bő nyolc évtizedben aztán az autóik nagy része erre a folyamatosan fejlesztett, de lényegében ugyanazon acélvázra épült. Nemrég azonban elkészült az utolsó autójuk erre az alapra. Egy Morgan Plus 4 70th Edition volt az, ami a Plus 4 egy különleges, a típus gyártásának hetvenedik évfordulóját ünneplő széria utolsó darabja volt. 

last-steel-chassis-morgan 100751138 h

Az új Plus Fourt már gyártják. Ennek az alapja már egy alumínium váz, amivel nem mellesleg rögtön megspóroltak egy mázsát a Morgannál. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.