Terepkupét faragnak a Peugeot 3008-asból?

2020.07.13. 17:03

Valószínűleg a Peugeot stratégái is felismerték, hogy a jelenlegi választékban szükségtelenül sok a hasonló jellegű szabadidőautó, így a 3008-as utódjának kicsit más szerepet szánnak.

1

Gilles Vidal, a cég vezető formatervezője beszélt arról, hogyan változik az egyes modellek szerepe a Peugeot-kínálatban: a 3008-asból sportosabb stílusú modell lesz, míg a célszerűbb modellre vágyók igényeit a következő 5008-assal tervezik kielégíteni.

„Olyan modelleket szállítunk a jövőben, amelyek kompromisszumok nélkül alkalmasak arra, amire készültek. A 3008-as például nem családi modell lesz. Inkább egy kupé, olyanoknak, akiknek még nincsenek gyerekeik, vagy akiknek már nincsenek” - mondta.

A részletekbe egyelőre nem ment bele, hisz egy 2022-re várható modellről beszélt, de valószínű, hogy a kupét úgy értelmezhetjük, ahogy mondjuk, a BMW X2 típus esetében, azaz valószínű, hogy a 3008-as is négy oldalajtóval érkezik majd, de alacsonyabb tetővonallal, és hátul talán kissé szűkös hátsó fejtérrel. Cserébe dinamikusabb, érdekesebb formatervet kínálhat, mint a jelenlegi modell, vagy a családi autóként tovább élő 5008-as.