Akkor mégis belemegy a V8-as a Jeep Wranglerbe?

2020.07.14. 15:27

Bő egy éve épp az a hír futotta körbe a szaksajtót, hogy a Jeep Wranglerből nem lesz nyolchengeres változat, mert úgy nem lenne jó a töréstesztje. Nos, úgy látszik, a Ford Bronco megjelenése kapcsán a Jeepnél is átgondolták a dolgot – úgy néz ki, mégis megvalósul a sokak által igényelt kombináció.

„A Jeep Wrangler-rajongók már kértek tőlünk V8-as változatot, és a Rubicon 392 Concept mutatja, hogy meg is tudjuk csinálni.” - mondta Jim Morrison, a márka jelenlegi amerikai igazgatója. A Rubicon 392-esbe a Chrysler Hemi V8-asának feltöltés nélküli, 6,4 literes változata kerül, 450 lóerővel és 610 Nm csúcsnyomatékkal. Ez ugyan nem a cég legerősebb nyolchengerese – kompresszorral készítenek 800 lóerő feletti V8-asokat is – de a Wranglert így is 5 másodpercen belül gyorsítja 96 km/h-ra, ami egy ilyen magas, merev tengelyes géphez képest kifejezetten ijesztően hangzik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tanulmányból lesz-e szériamodell, de mivel a Rubicon 392 egy napon mutatkozott be a Ford Broncóval, az sem kizárt, hogy a cél csupán a figyelem elterelése volt vele. A Ford terepjárócsaládjának bemutatása persze ahhoz is elég motivációt jelenthet a Jeepnek, hogy elkészítse ezeket a kockázatosabb modelleket, ha ezzel előnyben maradhat az új vetélytárssal szemben.