Repülhet a VW szoftverfejlesztési vezetője

2020.07.14. 06:09

Christian Senger a Volkswagen nemrég alapított Car.Software részlegét vezeti, amely az autókon futó új szoftverek fejlesztéséért felelős. Azokért a programokért, amelyek miatt a Golf és az ID.3 bevezetése is jelentős késésbe került a tervekhez képest.

vw.code

Senger állítólag ezeknek az ügyeknek a kapcsán egyre komolyabb konfliktusba keveredett a cégvezetéssel, ami a távozásához is vezethet. A szakember egyike azoknak a garantáltan tiszta kezű vezetőknek, akiket a dízelbotrány után vettek fel, célzottan a Volkswagen befolyási övezetén kívülről. Senger korábban a BMW-nél dolgozott, az i3-as fejlesztésén, és később az Volkswagennél is a villanyautók számára tervezett MEB platform tervezését segítette, miután felvették.

A Car.Software részleget a Volkswagen már az után hozta létre, hogy kiderültek a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos problémák. 2019 novemberében jelentették be a megalapítását, és hivatalosan 2020 január 1-e óta működik. Ebbe a részlegbe vonták össze a Volkswagen mintegy háromezer szoftverfejlesztő szakemberét a cég minden márkájából, azzal a céllal, hogy hatékonyabbá tegyék a munkájukat, és az eredményeik a cég többi márkája számára is elérhetők legyenek.