Új, benzines sportváltozatok érkeznek az Audi luxusterepjáróiból

2020.07.15. 17:46

Eddig az SQ7 és SQ8 típusokat csak óriási dízelmotorral lehetett megkapni, most azonban elkészültek a benzines változatok is. Ezekbe a négyliteres TFSI motor egy új változata kerül, amely 507 lóerő csúcsteljesítményt és 770 Nm maximális nyomatékot ad le.

Az új motorral hasonlóan megy a két új típusváltozat: 4,1 másodperc alatt gyorsulnak százra. „A benzinmotorok egyre fontosabbak a nagy teljesítményű SUV modellek piacán, ehhez a trendhez igazodunk az új modellekkel.” - mondta az Audi szóvivője. A benzines modelleket az ősztől kezdik forgalmazni, Németországban a benzines SQ7 93 283 euróba kerül majd, a benzines SQ8-ért pedig 101 085 eurót kérnek majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a dízelmotoros változatokkal mi lesz, de ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, egyelőre ezeket is megtartja az Audi – ahogy az A8-asból is kínálnak nyolchengeres dízelt, ha nem is verik nagy dobra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.