Ez a legkényelmesebb Bentley terepjáró

2020.07.17. 13:44

A Bentayga áttervezése előtt is létezett négyüléses változat – ez tette ki nagyjából az eladások ötödét – nem csoda, hogy ismét bemutatnak egy ilyet. A lényeg a két szuperkényelmes fotel, de a fával és bőrrel dekorált középkonzol is több hasznos funkciót kínál.

Azzal, hogy a hátsó üléspad helyett két önálló ülést helyezhettek el a tervezők, elsősorban az állítási lehetőségek bővültek: a két bőrbevonatú fotel többféle módon is állítható: a támlaszög akár 40 fokig is hátradönthető, és a hosszanti állíthatóság útja is nőtt. Emellett az ülések szellőztetést és masszázs-funkciót is kínálnak, ami más gyártóknál inkább csak elöl jellemző. A középkonzolba a pohártartón kívül USB töltőcsatlakozók kerültek, illetve egy hűthető tároló, amelyben egy 750 ml-es üvegnek és két kristálypohárnak készítettek helyet.

Az egész hátsó szekció egy 5 hüvelykes érintőképernyőről állítható. Az ülés-funkciók mellett a négyzónás klímaberendezés hátsó beállításait, az első üléstámlákba telepített képernyők tartalmát, az üvegtető árnyékolását és a hangulatvilágítást is innen lehet irányítani.

A négyüléses változat elsősorban olyan helyeken válhat népszerűvé, ahol a Bentaygát is inkább sofőrös modellnek veszik, de persze az átdolgozott modell is elérhető lesz célszerűbb, öt- és hétüléses kivitelekben.