Eladása előtt egy nappal törtek össze egy Ferrari F40-et

2020.07.20. 12:50

Nem véletlen, hogy a Ferrari F40-ek olyan nagy becsben vannak tartva, hiszen mindössze 1311 készült belőlük, 1987 és 1992 között. Emiatt minden egyes baleset, aminek főszereplője a baromi ritka sportautó, különösen nagy népszerűségnek örvend. Pont, mint ez a múltheti ausztrál incidens.

ferrari-f40-use

A balesetről szóló első hírek arról számoltak be, hogy az autót eladásra kínálta mostani tulajdonosa, és egy potenciális vevő törte össze a tesztvezetés során. Később kiderült, hogy nem egészen ez a helyzet, bár az igaz, hogy eladásra szánták a Ferrarit: a jelenlegi tulaj vitte el egy búcsúkörre az autót, hiszen a rákövetkező napon már adta volna tovább, és még egyszer, utoljára ki akarta élvezni.

ferrari-f40-accident-in-australia-6-1024x555

Sajnos sok egyebet nem tudni a balesetről, köztük azt sem, hogy mi miatt kötött ki az autó az árokban, mi hibásodott meg. Mindenesetre az biztosan nem segített, hogy a mostani, balul elsült kört megelőzően öt éve nem vezették a Ferrarit.

Az a felvételeken is látszik, hogy az F40 jelentős károkat szenvedett, több táblát, sőt, egy jelzőlámpát is kidöntött, amíg egy fa megállította. Súlyosbítja a helyzetet, hogy nem volt biztosítás az autón, így még fájdalmasabb a restaurálása, hiszen eszméletlen összegekbe kerül. Ausztráliában egyébként jelenleg két F40-est kínálnak eladásra, 2,39 és 2,7 millió ausztrál dollárért - átszámítva 513-580 millió forint.