Videón a kilenc piroson át tartó budapesti rendőri üldözés

2020.07.21. 12:06

Filmbe illő autós üldözésről adott ki videót a Police.hu az I. kerületből. Az eset még múlt pénteken történt és minden látható rajta, ami az autós üldözés kifejezésről az embernek eszébe jutna az autójukhoz rohanó rendőröktől a fél városon átrohanó, piros lámpákon áthajtó üldözöttig.

Ahogy a Police.hu írja, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei 17-én nem sokkal éjfél után az I. kerületben az Alagút utcában akartak megállítani a videón látható Nissant. Az autó vezetője aztán a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, nem állt meg, és nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök megkülönböztető jelzést használva utánamentek és végül az V. kerületi Széchenyi utcában állították meg az autót.

Amikor a sofőr kiszállt, megszondáztatták és kiderült, hogy a 34 éves férfi ivott. A járőrautó fedélzeti kamerája rögzítette azt is, hogy mielőtt a rendőrök a sofőrt utolérték, a férfi 11 közigazgatási szabályszegést követett el: 9 piros lámpán hajtott át, valamint figyelmen kívül hagyott 2 behajtani tilos táblát. Az ittas sofőrnek 11 szabálysértésért is felelnie kell: ugyanis nem állt meg a rendőri jelzésre, 3 alkalommal a szembe jövő sávban, 3 esetben a buszsávban közlekedett, 2-2 esetben nem állt meg a stop táblánál, és átlépte a záróvonalat.

2020-07-21 12 02 29-9 piroson hajtott át, 93 büntetőpontot kapot

A sofőr 93 büntetőpontot gyűjtött be a menekülés alatt, ami ötször elég lenne rá, hogy elvegyék a jogosítványát. Amit biztosan meg is tettek, de arról a közlemény nem ír, hogy ezen túl milyen szankciók várnak rá.