A Volvo is zuhant, de viszonylag kicsit az első félévben

2020.07.22. 06:13

Ahogy lényegében minden jelentős szereplő, a Volvo is veszteséggel zárta az idei első fél évet, mert a koronavírus-járvány miatt globálisan megcsappant autókereslet hatására ötödével zuhant eladott járműveinek száma. Ezzel még egész jól jártak másokhoz képest.

269026 Volvo Cars Chengdu car plant

A Volvo Cars adózás utáni vesztesége 1,1 milliárd korona (123 millió dollár) volt a június végével záródott hat hónapban az egy évvel korábbi 3,4 milliárd korona profit után. A cég bevétel éves összevetésben 14 százalékkal 111 milliárd koronára mérséklődött.

A Volvo Cars az idei első hat hónapban 269 ezer 962 autót értékesített az egy évvel korábbi 340 ezer 826 után. Nem kis zuhanás, de messze nem olyan arányú, mint például a Renault-nál, ahol 34 százalékkal estek az eladások, de hasonló arányban esett az értékesítés a Skodánál is az első fél évben.

A vizsgált időszakban a Kínában eladott Volvo autók száma 3 százalékkal, 65 ezer 700-ra mérséklődött. Az Egyesült Államokban, amely a Volvo Cars második legfontosabb piaca Kína után, az értékesítés több mint 13 százalékkal, 43 ezer 200-ra zsugorodott.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.