Kétszemélyes roadstert készítettek a Skoda gyakornokai

2020.07.22. 16:55

A Skoda Academy évről-évre lehetőséget ad gyakornokainak, hogy meglévő kínálatukból valami újat alkothassanak. A gyakornokok az idei projekt alanyának a tavaly piacra dobott Scalát választották, ezen végeztek kisebb-nagyobb módosításokat, egészen addig, míg az eredeti családi kompaktból egy kétszemélyes roadstert faragtak.

A Scalából sok mindent megtartottak a készítők: a 150 lóerős, 1,5 literes négyhengeres TSI motort, a hétfokozatú DSG-váltót, futóművet, kormányművet, illetve a teljes elektronikát. Kívülről azonban ez aligha fog feltűnni, maximum az orrész utalhat az eredeti autóra. De nem csak a Scala, más modellek is hozzájárultak a Slavia névre keresztelt tanulmányhoz, a 20 colos kerekek például a Kodiaq RS-ből vannak, a fékrendszert pedig az Octavia RS-ből kölcsönözték.

Persze a legszembetűnőbb, hogy levágták a családi autónak a tetejét, illetve a hátsó ajtókat, és az üléssort is eltüntették. Előre új sportülések kerültek, mögöttük pedig a nagyteljesítményű hifi kapott helyet, illetve az oroszlánminták. Baromi jól mutat továbbá a külső hangulatvilágítás is, ami a cseh zászló színeit imitálja.

A Slavia egyes részeit az 1957-es Skoda 1100 OHC versenyautó ihlette, és azon túl, hogy kizárólag ez az egy példány készült belőle, a márka 125 éves fennállását is ünnepli.