Fekete-fehér lesz a zöldkártya

2020.07.26. 10:14

Októberig még előfordulhat, hogy tényleg zöld papíron adják ki a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártyát, de szeptember 30 után már fekete-fehérben küldik az igazolást a biztosítók a MABISZ közleménye szerint. Így egyszerűbb lesz kinyomtatni akár otthonról is. 

te

A digitalizáció további erősödése, az elektronikus kapcsolattartás az ügyfelekkel a járványveszély idején különösen fontos mindenki számára. Kedvező szolgáltatás az is, hogy több biztosítónál az elektronikus igénylésnek köszönhetően akár hétvégén vagy az utazás megkezdése után is beszerezhető a zöldkártya, amely fekete-fehér formátumban már könnyen nyomtatható lesz - írja közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az egyszerűsítésről, ami elhozza a zöldpapíros zöldkártyák végét. 

Bár Ukrajnát leszámítva kevés ország van a közelünkben, ahol a belépéskor elkérik a megkötött felelősségbiztosítási szerződést igazoló zöldkártyát, vannak azonban olyan országok, ahol a MABISZ annak ellenére javasolja, hogy magunkkal vigyük, hogy azok a rendszámegyezmény (egyes országok - például az összes uniós tagállam, plusz Svájc - külön megállapodás alapján a fedezet igazolásául elfogadják az autó rendszámtábláját) részesei.