Ilyen lesz az új 3008-as orra

2020.07.26. 08:58

Aki látott már friss 2008-ast, annak nem különösebben lesz új a látvány: kiszivárogtak az őszre várható frissített 3008-as képei. A kompakt crossover is megkapja a ledes kardfogakat.

Az ilyen képekről sosem tudni biztosan marketinghúzás-e vagy tényleges kiszivárgás, de a lényegen nem változtat: ez itt már a ráncfelvarrás utáni 3008-as, ami a bevett, négyéves modellciklus közepi frissítés eredménye a crossovernél. Az eddig látottak alapján annyi munkát tettek bele, amennyit ilyenkor szokás. Most éppen divat a Peugeot-nál beletolni a fényszórót a hűtőmaszkba (vagy fordítva), hát beletolták, na meg ez is megkapja a kor Peugeot-inak jellegzetességét, a kardfogú tigrisektől lopott ledes fénycsíkot a sarkaira, amit várhatóan az 5008 is meg kap majd, amikor rá kerül a sor. És még egy trendkövetés: itt is felkerül a típusjelzés az embléma fölé az elején, akárcsak a 2008-nál.

A beltérről is kikerült egy rossz felbontású fotó. Az alapján bent marad a már ismert i-Cockpit, de a kijelző mérete megnő, legalább tíz colosra a fotó szerint. Mindezen túl nyilván teleszórják minden olyan biztonsági asszisztenssel, ami az elmúlt négy évben érett be a márkánál, de hogy ezek mik lesznek,  azt majd a bemutatásakor tudjuk meg. Őszre már a kereskedésekbe várják a ráncfelvarrt változatot, úgyhogy túl sok ideje már nincs a Peugeot-nak titkolózni.