26 millió forintért eladó ez a tízéves Honda Civic

2020.07.27. 14:11

A Honda gyári tuningcége, a Mugen időről-időre félelmetes teljesítményre képes, korlátozott példányszámú erőgépeket készít. Így volt ez 10 évvel ezelőtt is, akkor húsz darab Mugen Type R-t dobtak piacra, melyek közül az utolsó legyártott példányt ismét eladásra kínálják Kínában - nagyjából 26 millió forintnak megfelelő hongkongi dollárért.

A limitált szériás Civic tovább fejlesztett vezérműtengelyével és nagyobb kompressziót biztosító dugattyúival 240 lóerőre és 213 Nm nyomatékra képes, emellett még az áthangolt futómű, a légterelő-készlet, és a könnyített felnik is javítanak a gyorsuláson, illetve úttartáson. Az autó érdekessége még, hogy habár kizárólag 20 példány készült, a mostani Mugen Type R mégis 21-es modellszám alatt fut, ennek egyszerű oka van: a 13-as számot nem osztották ki.

A közel 18 ezer kilométert futott gyűjtői darab árán az sem segít, hogy Kínában adják el, ugyanis az ottani adórendszer miatt még drágább az autó - ennek köszönhetően átszámítva kb. 26 millió forintot kérnek érte.