Ritka McLarent tört össze az ex-F1-es pilóta

2020.07.27. 16:31

A McLaren idén júniusban mutatta be a Senna LM-et, ami az F1 GTR-rel szerzett 1995-ös Le Mans-i győzelemnek állít emléket. A 25. évfordulóra tervezett autó rendkívül limitált példányszámban létezik, kizárólag 20 - más források szerint 25 - darab készült belőle, emiatt nem a megszokott módon árusították; csak a kiemelt, hűséges ügyfeleknek volt lehetősége megvenni - azok közül is csak a szerencséseknek. Egy ilyen szerencsés ügyfél a volt Forma1-es pilóta, Adrian Sutil is, aki azóta Monacóban már össze is törte újdonsült autóját.

Nem tudni pontosan, mi okozta a balesetet, de az utcai használatra is alkalmas technika 800 lóereje egészen félelmetes, az sem lenne meglepő, ha a volt F1-es pilóta bármilyen zavarótényező nélkül törte volna össze az autót. A képek mindenesetre futótűzszerűen terjednek a közösségi oldalakon, ezek legalább annyira nem biztatók, mint az a videó, ahol éppen tréleren szállítják el.

A kárt nehéz lenne számokban megállapítani, de egyes oldalak szerint 2 millió dollár - 600 millió forint - környékén vannak ezek a McLarenek. A történet pozitívuma, hogy a sofőr komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Chocó en Mónaco uno de los 25 McLaren Senna LM 🥺🥺. Fotos: @robgilles

Közzétette: Autos Exóticos en México – 2020. július 26., vasárnap