A Renault kirúgott vezére lesz a Jaguar Land Rover új vezetője

2020.07.29. 12:11

Szűk egy évvel a Renault-tól való távozása után megtalálta új helyét Thierry Bolloré. Az 57 éves francia üzletembert a Jaguar Land Rover élére nevezi ki a cégcsoportot tulajdonló Tata Motors.

knj

Bolloré 2012-től volt tagja a Renault igazgatótanácsának, utolsó tíz Renault-s hónapjában pedig a vállalat vezérigazgatója volt. Tavaly októberben tették félre, állítólag a vezetésben nem tolerálták, hogy korábban jó viszonyban volt a kegyvesztett Carlos Ghosnnal, tartottak tőle, hogy rajta keresztül még maradhat bármi befolyása a vállalatra Ghosnnak. Más pletykák szerint pedig a résztulajdonos francia állam részéről jött a nyomás a távozásra, minután Bolloré túlságosan erőltette, hogy a Reanult egyesüljön az FCA konszernnel. 

Bolloré érkezését a Tata Motors vezetője, Natarajan Chandrasekaran jelentette be. Eszerint szeptember 10-ére már új vezetője lesz a JLR-nek, a cégcsoport jelenlegi vezetője, Sir Ralph Speth pedig Bolloré alatt, alelnökként folytatja majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.