Őrült terepjárót faragtak egy Honda kei-autóból

2020.08.01. 11:54

Amerikában műtötték a kis Z600-as Hondát igazi masszív terepjáróvá, egészen pontosan a Virginia állambeli Richmondban. Az autót alapjaiban is szórakoztató, de japánban egészen komoly tuning kultúrája van. Viszont ott jellemzően inkább ültetik a futóművet. Jelen esetben az egekbe emelték, összkerékhajtást kapott, és majdnem, hogy monster truckos benyomást kelt.

A kis Z600 alapjaiban egy ilyen projektre alkalmatlan lett volna, tehát a futóművet és a komplett hajtásláncot kiszórták, a motorral és a váltóval együtt. Az autó innentől egy Suzuki Samurai alapjain létezik tovább, emelt, merev hidas futóművön, összkerékhajtáson és hatalmas ballonos gumikon.

A motor és a váltó szintén Suzukiból érkezik, bár erről pontos infókat nem közölt a tulaj. Annyit lehet tudni, hogy egy 1,3 literes, négyhengeres blokkot kapott, amit egy nagy Weber karburátor etet. Az ötsebességes manuális váltó ugyanonnan érkezett, ahonnan a motor, bár ezt sem fejti ki.

Az autóba építés óta mindössze 320 kilométert tettek, bár a részegységekben biztos, hogy sokkal több van. Aki lecsapna rá, az sajnos lecsúszott, ugyanis nemrég adták el E-bayen. A combos Z600 végül 17500 dollárért kelt el, ez átszámítva jelenleg 5,1 millió forint.