Új nevet és új alapot kaphat a következő Mazda CX-5

2020.08.02. 09:10

A japán sajtó úgy tudja, hogy a CX-5 utóda már az új Mazda 6 alapjaira épül majd, ez a változás pedig a Mazda logikája szerint új nevet is kell hozzon: CX-50-ként futhat ezután a kompakt crossover.

A0D8766

Szintén a japán sajtó vezette le, hogy azzal, hogy az utód a Mazda új, hátsókerék-hajtású platformjára épül, a sorhatosokon túl jó eséllyel hibrid is jön a következő CX-5-ből. A Spyder7 magazin egész konkrétan ír a várható motorkínálatról is. Ők úgy tudják, hogy az alapmodell a 2,5 literes, négyhengeres SkyActiv-G-t kapja egy 48 voltos lágyhibrid rendszerrel megtámogatva. Már ez is 184 lóerős lehet, közvetlenül fölötte pedig ott lesz egy 223 lóerős, 2,2 literes dízel turbóval. Szó van egy háromliteres sorhatosról a SkyActive-X-szel, lágyhibriddel, valamint egy 3,3 literes sorhat dízelről. A teljes értékű hibrid ezen túl jöhet.

A formavilág állítólag a CX-30-hoz hasonlóan letisztult lesz, és ahhoz hasonlóan kupés, de hogy mindebből mi igaz, azt 2021 vége előtt aligha tudjuk meg, leghamarabb ugyanis akkor ejti meg a következő generáció bemutatóját a Mazda.