Alig álcázva fotózták le az új VW kisbuszt

2020.08.04. 10:55

A legújabb képeken a VW új T7-ese látható, amelyről jelenleg annyit lehet tudni, hogy a személyautók számára tervezett MQB platformra épül, és a kínálatban nem az előző Transportert váltja, legfeljebb annak legkisebb személyszállító változatait helyettesítheti.

A képeken is jól látszik, hogy alacsonyabb és rövidebb autóról van szó, mint a T6.1-es Multivan, ami várhatóan más szerepet is játszik majd a modellpalettán, mint eddig. A méretei alapján leginkább a Touran és Sharan egyterűek utódja lehet, amely az egyterű-piac összeomlása után kisbusznak álcázva válhat a VW népszerű családi autójává. Erre utal a kis hasmagasság és a korábbi generációknál alacsonyabb tető.

A T7-ből nem készül olyan moduláris haszonjármű, mint a korábbi Transporter családok, így egyelőre megmarad mellette a T6.1-es, amíg azt néhány éven belül le nem váltja a Forddal közösen fejlesztett, és állítólag Transit alapú furgon. Ezzel a Volkswagen jelentős összeget spórolhat meg, ugyanakkor a T7 alkalmas lehet rá, hogy megtartsák vele legalább a VW kisbuszok vásárlóinak egy részét.

Úgy hallani, ha T7-ből nem készül elektromos változat, csak hibrid, és esetleg hagyományos hajtású: állítólag így próbálják elkerülni, hogy házon belül az elektromos MEB platformra épített ID.Buzz szériaváltozat versenytársa legyen belőle.