Ez lenne a hazai autópiac új szintje?

2020.08.04. 14:41

A Datahouse havi forgalomba helyezési adatai azt jelzik, hogy júliusban alig változott a piac helyzete a júniusi számokhoz képest. 

DSC01894

Új autókból a tavalyi eredményhez képest 21,2%-kal kevesebb kapott rendszámot – összesen 12 045 példány – használtból pedig 10,1%-kal kevesebbet, 12 196-ot hoztak az országba, mint 2019 azonos hónapjában.

A júniusi eredmények nagyon hasonlók voltak: 23,5%-kal alacsonyabb újautó-, és 10,3%-os használatautó-forgalomba helyezés az előző évhez képest. Ez azonban még messze nem elegendő adat ahhoz, hogy világosan lássuk a kialakuló trendet: néhány hónapnak biztosan el kell telnie, mire kiderül, hogy csak átmeneti megtorpanásról van-e szó, vagy hosszabb távon is alacsonyabb szinten állandósul a kereslet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.