Elegáns álomautót villant a Zagato

2020.08.05. 06:26

A Zagato műhely álmodta meg az 1960-as évek karcsú és villámgyors Iso sportkocsijainak korszerű megfelelőjét. Az elegáns karosszéria alatt amerikai technika rejtőzik, akárcsak a híres előd esetében: egy kompresszoros V8-as GM blokk a Corvette Z06-ból, 6,8 literre felfúrva.

Az orrmotoros, klasszikus arányú sportkocsi neve kissé megtévesztő: bár Zagato IsoRivolta GTZ-nek hívják, valójában nem az Iso Rivolta, hanem a még látványosabb Grifo formáit vették alapul a tervezők. A felületek azonban sokkal letisztultabbak lettek, a részletek kialakítása egyértelműen XXI. századi.

A képeken kívül egyelőre nem hoztak nyilvánosságra túl sok konkrét részletet, csak annyi biztos, hogy nagyon kell igyekeznie annak, aki újonnan szeretne hozzájutni egy ilyen kézzel épített, karbonszálas burkolatú autóhoz: összesen 19 példányt terveznek legyártani belőle, de kilencnek már biztosan van gazdája, annak ellenére, hogy élőben csak októberben mutatják be a típust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.