Új villanyautó-márka születik, a Voyah

2020.08.06. 09:52

Úgy néz ki, Kínában még mindig számolatlanul van pénz autógyártásra, különösen az olyan állami vállalatoknál, amilyen a Dongfeng. Most például a Renault által májusban elhagyott üzemben tervezik egy új, villanyautókat kínáló márka megalapítását.

Az új autómárka a Voyah nevet kapta, és már mutattak is egy elegáns, sportos szedánt i-Land néven, ami ugyan nem látszik sokkal többnek egy formás tanulmányautónál, de a fejlesztés irányát kijelöli. Az új villanyautó-márka eszerint egyértelműen a prémium-kategória felé nyújtózkodik, annak is a legkorszerűbb modelljeit célozná meg, 3-as szintű önvezető rendszerével és tisztán elektromos hajtásával.

Így sem egészen világos, hogy a várhatóan drága típusokkal – később egy terepjáró, egy egyterű és egy sportautó is érkezik – hogyan tudják majd lekötni a Renault által feladott, évi 150 ezer autó előállítására alkalmas üzem kapacitását, de úgy nézki, bíznak benne, hogy az új márkával komoly szeletet kaphatnak az elektromos luxusautók piacából.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.