Amerikában már megszűnt a Ford Mondeo

2020.08.08. 12:06

A tengerentúlon Fusion néven forgalmazott szedán gyártását július végével befejezte a Ford, és hamarosan az összes szedánnal így tesz majd a gyártó.

2014-ford-fusion

A Ford mexikói üzemében gyártott Fusion kifejezetten sikeres modellként kezdte a pályafutását, egyedül a trónjáról ledönthetetlen F sorozatból tudtak csak többet eladni. A 2014-es rekordévben több mint 300 ezer Fusion kelt el és még 2019-ben is elpasszoltak 166 ezret belőle. Mindez nem volt elég a Ford amerikai vezetésének, így leállították a típus gyártását.

4
Fotó: Lincoln / Ford

Ugyanígy járt a napokban a Lincoln jelvényes változat, az MKZ is, így a Ford-csoportnál a Continental maradt az egyetlen klasszikus szedán a kínálatban, minden más vagy SUV, vagy kisteherautó, vagy pickup. Ráadásul a Lincoln Continental napjai is megvannak számlálva, több, mint valószínű, hogy a 2020-as év lesz az utolsó teljes szezonja a típusnak.

1
Fotó: Lincoln / Lincoln

Ford a jövőben egy emelt hasmagasságú kombival töltené be a Fusion által keltett űrt. Ez a kategória egészen népszerű az Egyesült Államokban, elég csak a Subaru Outbackre gondolni. Nem kizárt, hogy Európában is hasonló sors vár a Mondeóra, de ezzel kapcsolatban egyelőre csak találgatások jelentek meg.