Szabálytalan bringások a legújabb rendőrségi videó főszereplői

2020.08.12. 13:24

Túl magas labda volt, le is csapta a rendőrség: kijött egy fedélzeti kamerás gyűjtés szabálytalan kerékpárosokról. Egy kaposvári célzott járőrözés kellett ehhez a pár fogáshoz.

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át - írja a videóhoz írt közlemény, bár sok újat nem állít vele.

Az viszont már konkrét adat, hogy a városban egy héten át zajlott, kimondottan kerékpárosokat figyelő akciónak mi lett az eredménye: 8 biciklissel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 14 embert figyelmeztettek, és további 3 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel a somogyi rendőrök. Videó nyilván nincs mindegyik fogásról, a rendőrautóból a gyalogos átkelőn áttekerő bringásokat volt a legkönnyebb elkapni. Az pedig a közleményből sem derül ki, pedig érdekes infó lenne, hogy a szabálysértési feljelentések milyen vétségeknél születtek.

DSC 0006 25 1

Az akció helyszíne mellesleg azért lett Kaposvár, mert Somogy megyében augusztusig már több mint 30 személyi sérüléssel járó kerékpáros közúti közlekedési baleset történt idén, a megyei rendőrség pedig valamit lépni akart. Hogy ebből videós gyűjtés is lett, az szinte biztosan a pofátlan(tan)ítós sorozat sikerének köszönhető, amiben első sorban civil rendőrautóból elkapott, leginkább autós szabálytalanságokat gyűjtenek. Néha egészen ijesztőeket.