Új Knight Rider mozi készül?

2020.08.12. 06:03

A Variety híre szerint James Wan produkciós cége, az Atomic Monster kezdett bele az új film készítésébe. Wan-tól nem idegen az autós akció, egyebek közt ő jegyzi rendezőként a Furious 7-et is. Ugyanakkor a forgatókönyv-író T.J. Fixman korábban a videójáték-iparban tevékenykedett, így elképzelhető, hogy nem ragaszkodik majd mereven a műfaj kliséihez.

knight rider kitt

A Knight Rider eredeti négy évadját 1982 és 1986 között forgatták David Hasselhoff, és KITT, egy átalakított orrú, beszélő, gondolkodó, és egyéb szuperképességekkel rendelkező Pontiac Firebird Trans Am főszereplésével. A 90 részes sorozat nálunk bő másfél évtized késéssel, a kereskedelmi televíziózás elindulásának köszönhetően lett közismert. Azóta egyszer próbálkoztak meg a sorozat felújításával, 2008-ban, de a Shelby Mustang GT500-assal forgatott szériából csupán egyetlen évad készült.

Az ötlet maga egyébként nem olyan elveszett, ahogy első látásra gondolnánk. Az autóipar épp története egyik legnagyobb átalakulásán esik át, és vele alakul az autókról kialakult képünk is. Még tizenkét éve is viszonylag egyértelmű volt, hogy KITT szerepére egy amerikai izomautót érdemes keresni, mostanság viszont egy csomó más karakter is elképzelhető ebben a szerepben.

Egy Tesla Model S ugyanúgy hiteles lehet KITT szerepében, mint egy Mercedes EQS prototípus, vagy a Hyundai Prophecy tanulmány. Az önvezetés, amit a Knight Rider jelenített meg először a TV képernyőkön, ma intenzívebben fejlődik, mint korábban bármikor, azaz még arra is lehet remény, hogy a modern Knight Rider szervesebben kapcsolódjon a valóságunkhoz, mint a 80-as évekbeli eredetije.