A Porsche megtartaná a szívómotorjait

2020.08.19. 06:19

Még tavaly is mutattak be szívómotoros sportkocsikat a Porschénél, például az egyébként turbós négyhengeresekre átállított 718 Boxster és Cayman típusok legerősebb változataiban.

A sportos szívómotorok a karaktere és a hangja miatt vonzóbb sokak számára a turbómotoroknál, viszont hatásfok és fogyasztás terén nem vehetik fel a versenyt a modern turbómotorokkal. A Porsche sportkocsi-fejlesztő részlegének vezetője, Steffen Walliser ennek ellenére azt mondja, hogy van megoldás: a jövőben hibrid hajtásba ágyazva kínálnak ilyen motorokat.

„A villanymotorok alacsony fordulatszámon jelentkező nyomatéka, és a szívómotorok pörgős karaktere nagyszerűen kiegészíti egymást.” - foglalta össze a lényeget.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.