A BMW azt kéri, visszahívásig inkább ne töltsék plug-injeiket az ügyfeleik

2020.08.20. 13:14

A konnektoros Ford Kugákéhoz hasonló helyzet állt elő a BMW-nél is: megkérték a cégcsoporttól a közelmúltban plug-in hibrideket vásárló ügyfeleket, hogy a visszahívásig inkább ne töltsék az autók akkumulátorait. Tűzveszélyt sejtenek egy gyártástechnológiai hiba miatt.

DSC02938

A konkrét probléma a vizsgálat szerint, hogy az akkumulátor összeszerelésekor lehet, hogy nem távolították el az összes hegesztés alatt keletkezett fémcseppet egyes autókban. A házban maradt törmelék szélsőséges esetben rövidzárlatot okozhat, az pedig tűzet. A cégcsoport egy sor plug-inje érintett: BMW 330e, 225xe Active Tourer, 530e, X1 és X2 xDrive25e, X3 xDrive30e, X5 xDrive45e, 745e és 745Le, valamint a MINI Cooper SE Countryman. Egész konkrétan a 2020 március 13-a és augusztus 6-a közt gyártott példányokat kell visszahívni ellenőrzésre.    

3

A BMW még nem tud olyan tűzről, ami így keletkezett, de elővigyázatosságból minden érintett autót visszahív egy nagyjából félórás ellenőrzésre. Úgy tudni, 4500 autót érint a visszahívás, de ezek közt vannak olyanok is, amik még a szállítási láncban vannak valahol.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.