Lelepleződött a Putyin-féle luxusterepjáró

2020.08.20. 06:50

A Senat luxusszedán után a második, szériagyártásra szánt Aurus luxusautó a terepjáró lesz. A neve állítólag Kommendant lesz, a formája pedig hasonló, kicsit jellegtelen de modern, mint a Senat luxuslimuziné.

A két autó ugyanarra a platformra épül, a gyártást itt is az UAZ tulajdonosa, a Sollers végzi majd, és úgy hallani, ebbe az autóba is az Aurus számára kifejlesztett motorcsalád 4,4 literes, 600 lóerős V8-as tagja kerül, akár a Senat rövid változatába. Ugyanakkor egyes források szerint később kisebb teljesítményű, elérhetőbb árú változatok is várhatók.

A Kommendant képeit egyébként az orosz védjegyeket kezelő Rospatent hozta nyilvánosságra, a forma jogi védelmét célzó eljárás keretében. Más hivatalos információnk egyelőre nincs a típusról, de úgy hallani, a hivatalos bemutató még odébb van: 2022-re várják a szériaváltozatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.