Már fejlesztik a VW Passat utódját

2020.08.24. 12:37

A Volkswagen vezetésének állítólag voltak kétségei afelől, hogy egyáltalán megéri-e elkészíteni a Passat utódját, de az Autocar híre szerint végül megszületett a döntés. Lesz Passat, de a jelenlegi kétféle modellt eggyel váltják le.

A jelenlegi kínálat elég komplikált: van egy nagyobbik Passat, amelyet Észak-Amerikában és Kínában kínálnak, és egy kisebbik, ami Európa mellett szintén elérhető Kínában. Emellett még ott az Arteon, illetve az elektromos modell, szintén egy hasonló méretű szedán, amelyet az ID Vizzion tanulmány alapján fejlesztenek az elektromos MEB platformra. Nem véletlen, hogy felmerült, hogy el sem készítik a Passat következő generációját, hiszen Európában és Észak-Amerikában is zuhan az ilyen nagy személyautók iránti kereslet.

Állítólag a kínai Volkswagen érdekeltségeknek köszönhető, hogy mégsem így lett, bár a kétféle Passat helyett a 2023-as modellváltás után várhatóan már csak egy marad, amelyet igyekeznek úgy elkészíteni, hogy mindhárom nagy piacon eladható legyen. Az új autóról egyelőre annyit lehet sejteni, hogy tágasabb lesz, mint az elődei, és mivel az Arteontól igyekeznek elkülöníteni, állítólag a jelenlegi Passatoknál is konzervatívabb stílusú lesz.

Az új modell egyébként az MQB platform egy korszerűbb változatára épül majd, amely egyebek közt lehetővé teszi, hogy konnektoros hibrid, vagy aká tisztán elektromos változatot is piacra dobjanak belőle, bár épp az ID Vizzion érkezése miatt elég valószínűtlen, hogy ez utóbbi lehetőséget kihasználnák.