Egész kis motort kap a hibrid Kia Sorento

2020.08.26. 17:05

A Kia most részletezte először, hogy mi kerül a Sorento konnektoros hibrid változatába. A rövid távon villanyautóként is használható modellt egy 1,6 literes turbómotor és egy villanymotor hajtja, összesen akár 265 lóerővel.

A két motort hatfokozatú automata váltó kapcsolja össze. A villanymotor csúcsteljesítménye önmagában 91 lóerő, míg az 1,6 literes turbófeltöltős benzines, amelyet eddig elsősorban sokkal kisebb személyautókban alkalmaztak, 180 lóerőt adhat le. Az akkumulátor folyadékhűtéses Li-ion csomag, 13,8 kWh kapacitással, ami a becslések szerint úgy ötven kilométer megtételére lesz elegendő.

Az új konnektoros hibrid Sorento csak jövőre érkezik a kereskedésekbe, és még át sem esett teljesen a típusvizsgához kapcsolódó méréseken és vizsgálatokon. Valószínűleg ezért nem is közölte a gyártó a fogyasztási, és a pontosabb hatótáv-adatokat, ahogy azt sem, hogy a nagy batárt hogy mozgatja a kis motor elektromos segítséggel – minderre várhatóan a jövő év elején, a forgalmazás elindítása idején derülhet fény.

A típus egyébként addig 2,2 literes, 200 lóerős dízelmotorral, illetve egyes piacokon szintén 1,6 literes, de öntöltő, 230 lóerős hibridhajtással lesz elérhető.