60 millió forintért kelt el Jordan egykori Mercedese

2020.08.27. 17:06

Ami Michael Jordan nevével összefüggésbe hozható, az sokat ér. Ez alól egykori autói pont annyira nem kivételek, mint a kosaraskártyái. Ezt jól tudta az a személy is, aki a napokban eladásra bocsátotta az eBay-en Jordan volt Mercedes S600-asát.

Az aukció jelképes huszonhárom dollárról indult, viszont 177 licittel később már 202 ezer dollárnál járt, és itt is állt meg - pontosan 202 200 dollárért kelt el. A rendkívül magas árért cserébe a vásárló egy 1996-os S600 Coupét kapott, ami természetesen minden extrával el van látva: fűthető ülésekkel, légkondival, tempomattal, napfénytetővel, és beépített telefonnal is, ami ráadásul még mindig Jordan nevét mutatja. A hirdetésben szerepel még, hogy Lorinser kiegészítők is vannak az autón, többek között a felnik. Az extrák mellett persze a hatliteres V12-es motor is igen csábító, a maga 389 lóerejével 569 Nm nyomatékával.

A huszonnégy éves kora, és 252 ezer megtette kilométere ellenére a Mercedes kívül-belül kiváló állapotban van, hiszen rendszeresen karban volt tartva, ezt a papírja is bizonyítják. De minden vonzó tulajdonsága közül egyértelműen amiatt kerül több, mint 60 millió forintba, mert egykor Jordané volt.

Jordan a karrierjét bemutató sorozatában, a The Last Dance-ben is megmutatta pár autóját, köztük az S600-ast is. Ezekről készítettünk pár hónapja egy gyűjtést, ami itt található meg.