Mégis elkészíti a VW az elektromos homokfutót?

2020.08.27. 17:04

A levelibéka-zöld ID.Buggy tanulmánnyal még tavaly tavasszal lepte meg a közönséget a Volkswagen, és akkor úgy tűnt, nem igazán gyártásra szánják, inkább afféle demójárműnek, amelyen megmutathatják, mennyire sokoldalú az elektromos MEB platform.

A Car Magazine híre szerint korábban azt tervezték, hogy a terveket az Aachenben működő e.Go Moblle nevű vállalkozásnak adják át, ahol rövidesen elindulhat a kis sorozatú gyártás. Az e.Go azonban azóta tönkrement – már a járvány előtt csődeljárás alá vonták a céget – így ez a terv biztosan nem valósul meg. Így állítólag az ID.Buggy továbbfejlesztése mellett döntöttek: egy komolyabb, kidolgozottabb elektromos szabadidőautóvá fejlesztik, amely 2023 után kerülhet gyártásba.

A Volkswagen érthető módon eleinte az ID villanyautó-család nagyobb tömegben gyártható változataira koncentrál. Így az ID.3 és az ID.4 után egy elektromos szedán-kombi páros érkezik, illetve a VW haszonjármű-részlegétől az ID.Buzz tanulmány szériaváltozata, egy MEB alapú elektromos furgon illetve kisbusz. Később azonban, ahogy az MEB platformra épülő modellekből egyre több lesz, megnyílik a lehetőség a tömegesen gyártott technikára épülő, így megfizethető rétegmodellek előtt is. Ezek egyik korai példája lehet a zöld buggy célszerűbb kialakítású szériaváltozata.