Megnyerte a kamion Európa-bajnokság szezonnyitóját Kiss Norbi

2020.08.29. 22:03

Újonnan alakult magyar csapatával rögtön megnyerte a 2020-as kamion-EB járvány miatt augusztusra csúszott szezonnyitóját Kiss Norbert. Négy év mercedesezés után nyert újra MAN-nel a kétszeres bajnok.

lmnk

Jobban nem indulhatott volna az újonc Révész Truck Racing Team és a hozzájuk igazolt Kiss Norbi idei szezonja. A kamion-EB csehországi Mostban tartott szezonnyitóján Kiss előbb megnyerte mindkét szabadedzést, majd megszerezte az első rajthelyet, ahonnan aztán simán, közel kilenc másodperces előnnyel nyert.

118588714 3198578310237229 8191692605111031613 o

A szombati második, fordított rajtrácsos futamán aztán a nyolcadik helyről rajtolva Kiss feljött a harmadik pozícióig, majd mivel a futam alatt egyszer átlépte a megengedett 160 km/h-s sebességet, 10 másodperces büntetést kapott, így a hatodik helyre csúszott vissza. Az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS-jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt - nyilatkozta a bakiról a futam után.

Az első két futam után Kiss két pont előnyben vezet a hatszoros bajnok Jochen Hahn és négy ponttal Sascha Lenz előtt. Vasárnap további két futam jön Mostban, aztán november közepéig még rohamtempóban lezavar öt fordulót a sorozat, köztük a magyar versenyhétvégét október 17-18-án a Hungaroringen.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.