Csókolom, hatkerekű 1200 lovas pickup van?

2020.09.03. 07:40

Az már magában is a totális, Arkham-i értelemben vett őrültekháza elérkeztét jelzi, hogy a Ram 1500 TRX 712 lóerős, emelt hasú pickup gyári garanciával vihető haza a boltból. Ám az Egyesült Államokban a nagyzási hóbortnak ez épp csak a kiindulópontja: akinek több pénze van, megkaphatja ugyanezt dupla teljesítménnyel és plusz egy tengellyel.

1

A Hennessey-nek persze nem ez az első ilyen hatkerekű monstruma: ott volt például a Goliath, aminek az alapja a Chevrolet Silverado, vagy a Velociraptor, amit a Ford F-150 alapjaira építettek. A nagy különbség az, hogy a Mammoth 6x6 fantázianevű, Ram alapú újdonság teljesítményben egy másik liga: nem hat-hétszáz lóval gurigázik, hanem pontosan 1217-tel. Ez egyébként szintén majdnem gyári megoldás: az 1000 lóerős, hétliteres kompresszoros Hellephant V8-ast hergelték egy kicsit még tovább.

Így tulajdonképp egyfajta önvédelem is, hogy ebből a szörnyetegből nem készül sok. Bár nyilván a sokszorosát is elvinnék, még a félmillió dolláros – kb. 150 millió forintos – áron is, három darabot építenek. „Valószínűleg ez lesz a legkülönlegesebb és legdrágább teherautó, amelyet valaha készítünk.” - írja az amerikai tuningcég. És alighanem jól van ez így.