Elkészült a Brabham sportkocsi utcai változata

2020.09.04. 13:23

A Brabham márka sportkocsija az autótervezés egy korábbi korszakából ragadt itt: hasonló, szívómotoros sportautókat ma már alig készítenek, különösen ilyen vegytiszta formában. A BT62R újdonsága ugyan az, hogy rendszámot is kaphat, de azt a gyártó sem ígéri, hogy utcán jó lesz vele közlekedni, csak azt, hogy nem kell hozzá tréler.

A BT62 nem újdonság: több mint két éve, hogy bemutatták az egymillió fontos sportkocsit. Az alig egy tonnás gép akkor is csodálatosnak tűnt az 5,4 literes, 700 lóerős motorral, és az egymillió fontos árcédulával. Az R változat nagyjából ugyanezt tudja, csak drágább – 1,25 millió fontba, azaz 504 millió forintba kerül – és itt-ott kicsit átdolgozták, hogy az utcai használat se ütközzön akadályba. Így más lett az orr kialakítása, hátul a diffúzor környéke, és egy egyszerűbb, közúton is legális egyrészes hátsó szárny került az autóra.

Vannak persze más különbségek is: az R-ben jobb anyagokat használnak, van hátratekintő kamerája, és klímaberendezése, de az a képeken is nagyon jól látszik, hogy ez továbbra is inkább egy nagyon drága játékszer, mint közlekedési eszköz.

Az R modellt egyébként heteken belül rendelhető lesz, viszont ettől a BT62-ből nem épül több: a 70 darabos keret, amiben a gyártást maximálták, az utcai példányokkal együtt értendő.