Alpine néven indul jövőre a Renault a Forma-1-ben

2020.09.06. 17:24

A csúcsra már nem Renault-ként jutnának vissza: a franciák Formula-1-es csapata a következő idénytől Alpine néven indul a sorozatban.

rge

A csapat vasárnapi közleménye szerint nemcsak a név változik, hanem a színvilág is: a sárga-feketét a francia nemzeti színek - piros, fehér, kék - váltják fel. A Renault gyártóként és motorszállítóként továbbra is kulcsszerepet vállal az istálló működésében, az átnevezésre csupán a márkaépítés miatt van szükség.

A marketinghúzás azért is érdekes, mert így ha sikerül is visszajutnia a csapatnak az élmezőnybe (ahogyan azt a következő évekre tervezik), a Renault F1-es statisztikáit már nem tudják tovább szépíteni, ezután Alpine-ként gyűjthetik a győzelmeket. Márpedig a Renault csapatként is a Formula-1 történelmének egyik legsikeresebbje: 35 futamgyőzelme van, épp annyi mint a Brambhamnek, amivel a sorozat hetedik legeredményesebbje.

18

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban világbajnok spanyol Fernando Alonso a következő idényben visszatér a csapathoz, amelynek másik pilótája Esteban Ocon lesz.